måndag 18 juli 2011

Bråda dagar

Har varit lite lugnt på bloggfronten ett par dagar nu. Det beror på att vi har förberett för storkalas! Micke fyllde 50 år i helgen och vår uppgift var att göra två tårtor och två smörgåstårtor.
Fyllde jordgubbstårtan med hallontryffel och hemmagjord vaniljkräm. En ganska mastig tårta med vuxensmak. Den andra blev hallonmousse x2 och geishafluff i ett lager. Hade massor med hallon, björnbär, körsbär, några skivade kumquats och carambole för färgens skull. Mer snälla smaker som faller dom flesta i smaken.
Smörgåstårtorna blev en skaldjursvariant med fyllning av räkor, kräftstjärnar och kallröktlax. Garnerad med sedvanlig topping.
Den andra var en köttvariant, fyllningen bestod av rostbiff och rökt patronskinka, purjolök, philadelphiaost, creme fraiche och gräddfil. Salt, peppar och lite aromat. Min personliga favorit!
Dumt nog så hann vi bara fota en tårta :/
Dom blev iaf uppskattade, så det var kul! Nu blir däremot lugnare tempo, på onsdag åker vi till Övik. Tänkte ta en sväng till Paradisbadet också, tror lillen skulle tycka det var roligt :)

Vi har ju pratat om att åka till Kolmården i augusti, men vid närmare eftertanke sparar vi nog det tills lillen är äldre. Som det är nu så skulle varken han eller vi ha någon vidare trevlig resa...
Funderar istället på att åka ner nån dag tidigare till Stockholm och hitta på någe där. Får se vad det slutar med :)

Lillen har ju börjat säga lite fler ord och det är bäst jag skriver ner dom innan dom faller i glömska!
Dicka - dricka
Giika - fika
Oooh nej! - åh nej(om han tappar ut något eller om det inte riktigt går som han tänkt sig)
Kicka - kissekatt
Åå neee - gå ner
ooh vaa - å varm

Hmmm...kommer inte på några fler just nu men får fylla på eftersom det kommer nya ord :)


Harry och hans stunttrick
Ena tårtan, fylld med hallontryffel och hemmagjord vaniljkräm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar