måndag 6 februari 2012

Äntligen!

Efter en fyra dagar lång förlossning kom äntligen vår lilla Elsa till världen! Hon föddes den 2:a februari klockan 06.46 och vägde 2915gram och var 48cm lång, alldeles perfekt :)

Nyfödd

Efter rutinmässiga kontrollen på förlossningen fick vi rulla till BB och eftersom dom gjort om med egna rum fick även Ante stanna  kvar. Riktigt skönt för jag var rätt vimmelkantig och såg i kors. Men resten av dagen och natten flöt på bara bra, lite lågt blodsocker för lillan en gång men efter tilläggsmatning så blev det bra igen. På fredagseftermiddagen fick vi åka hem. Äntligen!
Vi hade inte sett lillen sen tisdags, då vi lämnade honom hos mormor medans vi for till förlossningen. Han har haft det bara bra men nu var det dags att åka hem hela familjen :)
Blev en liten snabbfika hos mormor på vägen, Harry var inte särskilt intresserad av sin lillasyster men inte heller helt ointresserad.
Första natten hemma gick hur smidigt som helst, inga större knorrningar.
På lördagen var det dags för återbesök på BB hemvård, hon gick igenom besiktningen med kommentaren
"Ett högst välmående barn, UA".
Barnmorskan tyckte Ante skulle skaffa ett gevär för att kunna hålla alla kommande friare på avstånd ;)
Vi tog en sväng på Strömpilen efter Elsas undersökning i lördags men Harry hade vaknat rätt tidigt på morgonen och började bli ganska trött, som ni kan se...

Såhär trött blir man av att storhandla

Dom senaste dagarna har Ante fått sova hos lillen då han vill komma och sova i våran säng på natten. Men Elsa är ju så liten än och han far ibland som en propeller i sängen så vi vågar inte låta båda två sova samtidigt än. Men Harry är ganska nöjd ändå som tur är med den nya ordningen.


Igår var både mormor och farmor på besök, Harry tyckte det var oerhört trevligt! Efter att ha bott hos mormor i flera dagar har han frågat sen han kom hem efter Sally och mommo :)
Det bara sprutar nya ord ur Harry nu förtiden! Det är helt otroligt vad snabbt han lär sig, nu dröjer det nog inte länge förrän han börjar prata lite mer flerordiga meningar. Lillfisen våran!

2 kommentarer:

  1. Grattis här med! Hoppas på få se lite fler bilder snart av er fina tjej!

    SvaraRadera
  2. Men lilla fasters gobit så trött man kan vara!
    Vi längtar oerhört efter att få träffa lillan! Kanske jag kan komma förbi nånting i helgen då jag är barnfri?
    Kram

    SvaraRadera