måndag 5 april 2010

Playdate

En efterlängtad playdate med Lilly hade vi idag :)
Började ju strålande, med att lillen kräktes lasagne på deras fina, stora naturvita matta...Strax efter att jag frågat om Lilly aldrig kräkts på den! Skulle aldrig ha sagt något!
Men annars var det väldigt trevligt, dom växer så det knakar! Lilly var mindre imponerad av Harry, men blev desto gladare när han skulle åka hem ;)






Fick prova Lillys coola solglasögon

Och även testa gåstolen, vilket var väldigt roligt!

För första gången har jag även gjort egen barnmat :) Fick ett toppenrecept från Desirée som jag var tvungen att prova och lillen tyckte det var jättegott!
Om det är någon som vill laga det, så kommer receptet här. Går även att anpassa till vuxna gommar med salt och kryddor :)

osaltat smör/olja
1 gul lök
1 finhackad zucchini
1 finriven morot
2,5 dl grädde
1 mozzarella
500g krossade tomater
2 msk tomatpuré
basilika
pasta/couscous/bulgur

Fräs grönsaker i det osaltade smöret/oljan. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra tills osten smält och alla grönsaker är mjuka.
Blanda i pasta/couscous/bulgur och mixa till önskad konsistens.

Vi såg nu ikväll att det är en tand på väg upp, längst fram! Trodde att dom skulle komma på sidan först eftersom det är där han är svullen men ett liiiitet, hårt risgryn är på väg upp :)

1 kommentar:

  1. Åh va sött! Nä vanligaste är väl att man får framtänderna först. Men Harrys far fick väl på sidorna först om jag minns rätt? :P Ni kommer väl och svullar imorgon? När? Har bakat morotskakan nu, riktigt god! Dock lite svår att hålla dom hela och fina :P

    SvaraRadera